Wrist Twisters - Reply to Topic
Thread: I need help!! 919 noise Reply to Thread
Title:
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Wrist Twisters forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
06-18-2009 07:58 AM
Epicsoldier On the sprocket hub bearing, there's a sleeve that is supposed to be pressed into the bearing that fills in the space between that hub and the wheel itself. When it's not in, it allows the bearing to move side to side.
06-18-2009 03:53 AM
Relic11
Quote:
Originally Posted by Epicsoldier View Post
I think I got it, I studied the diagram in the service manual and it looks like Honda forget to get a part when ordering the bearings.

Thanks guys!
Which part?
06-17-2009 11:08 AM
Epicsoldier I think I got it, I studied the diagram in the service manual and it looks like Honda forget to get a part when ordering the bearings.

Thanks guys!
06-16-2009 04:56 AM
cmurphy84 This has been discussed a few times. I believe the answer was that the countershaft sprocket needs to be greased. I'll try to search for another thread.
06-15-2009 09:40 PM
streakin919 I know this sounds crazy, but since the wheel is hollow i would check to make sure there isn't something being flung around in there. another thing to rule out before you start spending money.
06-15-2009 08:20 PM
Epicsoldier Well the noise started before I even replaced the bearings, but I'm not ruling that out.

As far as the chain goes, I pretty much ruled that out I think, Even without the chain around the rear sprocket, and the wheel just rolling on the axel is doesn't make the noise till you tighten it up, it's within the wheel I'm sure.
06-15-2009 08:08 PM
marylandmike Last time I adjusted my chain, I had it a little too tight. It would make a clunking noise when I would roll the bike. I pulled the counter shaft sprocket cover and it was coming from that area. The counter shaft sprocket has a little play in it ....I loosened the chain up a bit and it went away.

Good luck!
06-15-2009 08:02 PM
Epicsoldier I checked through my service manual and everything seems to be there, I guess that's my next choice is to pull the bearings back out
06-15-2009 07:47 PM
Pacojerte look in a parts catalog and check the exploded view.. make sure there are no parts/spacers etc missing... check the bearings again... (i know they are new) but i have seen brand new bearings in the box that were covered in rust..



06-15-2009 06:45 PM
Epicsoldier
I need help!! 919 noise

Well, I got a problem and here my story.

I have an 04' 919, It's been great I had it for almost a year now, Over the winter I replaced the chain and sprockets and switched over to a wave rotor (not that I think this matters). I just got it out about 3 months ago and it's was fine for about 2 months, about a month ago I started getting a clunking noise when I'd roll the bike (Sounds like a chain binding) and when I got up to 100kph I hear a loud whirling noise.

For awhile I thought it was the chain, after cleaning and lubing and cleaning and lubing, the noise wouldn't go away. Then I realized I had play in the rear wheel, so I bought new bearings for the rear and put them in, the noise is still there. So I started trying different combination's using my old sprockets and stuff, then I started removing things. (I also realized I had the wheel spacers backwards for few weeks but when I switched them back the noise still persists) I removed everything until I was down to just the rear wheel, axel and the spacers, when the tire spins I hear this really loud clunk (sounds like metal and metal) within the wheel/hub, the right side caliper spacer doesn't move so I've ruled that out, and it's inconsistent when it's spinning around, it almost never does it in the same spot. When the axel nut just hand tight, it doesn't make the noise, but when you tighten it snug or to the proper torque the noise then appears.

I'm stumped, If anyone has an idea I could really use it, and thanks for the help.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome